Läromästaren väntar på dig

Läromästaren väntar på dig

Är du en av livets empatiska själar? 

Då vet du att din väg i livet inte alltid varit ”lätt” och många gånger mycket smärtsam. Det är vägen för en läromästare. Ur den växer visdom.

Vägen som öppnas för dig när du gjort ditt val att följa en annan väg innebär att du inte längre har något val. Den vägen kan ta dig till de ljuvligaste ögonblicken med kraft, livsenergi och ljus. Du vet långt därinne att det är ditt mörker som kan ta dig dit. Du vet också att din historia är din gåva och ditt ljus, om du kan se på den från ett annat perspektiv. Vi kan bara ändra perspektiv här och nu, nya perspektiv skapas aldrig genom att gå till historien. Men när perspektiven skiftar ändras hela vår historia från våra nya förhållningssätt till den. Vi kan aldrig använda gamla strategier för att lösa nya problem. En dag tar vi utmaningen och gör det vi behöver göra på ett helt annat sätt. 

Mörkret som vi har i de strategier vi skapat för att undvika gåvorna i vår historia omvandlas då till ljus. Vi har tre olika vägar att närma oss det vi är här för att bidra med, det vill säga vår livsuppgift. Vi förnekar den om och om igen tills den dag livet ger oss en smäll så vi måste vakna. Vi söker efter meningen med vårt liv till den dag vi slutar detta sökande, och då inser vi att allt redan är där. Den svåraste vägen av de tre är nog att överlämna oss till allt som väntar, bortom det vi kan kontrollera och att lära oss att lyssna på det vi inte kan förstå. Alla dessa vägar tar oss till vår livsuppgift. Jag kallar de vår angelägenhet för att tydliggöra att det är en angelägenhet inte bara för oss själva, utan också för människor, samhället och livet i ett större kontext. Det betyder att det kan bidra till något som påverkar den fortsatta utvecklingen. Det är vår uppgift som kan ge oss en mening och passion i det vi gör. Det är inte alltid tydligt och behöver inte alls vara stort, men det är viktigt.

”En läromästare är inte intresserad av varför det är torka i ditt liv, men väl om du kan överlämna dig till det som komma skall! En läromästare är inte intresserad av vad du varit med om, men väl hur det kunnat öppna för hur du helat dig själv! En läromästare är inte intresserad av dina tillkortakommanden men väl hur du öppnat för att ta emot nåd! En läromästare är inte intresserad av dina åsikter, men väl hur du har tagit dig ur dem! En läromästare är inte intresserad att höra om du sitter fast, men väl hur öppen du är för helheten. En läromästare är inte intresserad av hur du lever ditt liv, men väl hur du har lärt dig att ”gå” på ett nytt sätt! En läromästare är inte intresserad av vad du gör för din försörjning, men väl hur du öppnar för ditt inre överflöd! En läromästare är inte intresserad att höra vad som händer i ditt liv, men väl hur du öppnar för livets magi! En läromästare är inte intresserad av dig, men väl din helhet som tar dig till din berättelse! " Marie Fridolf

DIN ANGELÄGENHET TILLHÖR LIVET

När vi väljer den vägen är vi tacksamma till oss själva och andra, särskilt dem som gått före. Så döm inte! Se inte det som har varit som ett problem, det är en möjlighet! Din angelägenhet tillhör livet och kommer till dig om du är beredd att investera i dig själv, direkt till kärnan av vad du är mest rädd för att gå ut med i livet. Det kräver mycket mod och ett öppet hjärta. Har du någon gång funderat på varför du gör det du gör, vad det ger dig för mening och vilken intention du har? Då närmar du dig kärnan och är öppen för vad som kan stå i vägen. Vad kan vi mer begära!!!

Det viktiga är att vi är villiga att lära, släppa kontrollen och att ha modet att göra annorlunda. Det är så lätt att prata och stå på stranden och titta på dem som håller på att lära sig att simma på ett helt nytt sätt. De som vågar kasta sig i förändrar sitt sätt att simma och öppnar också för att andra att göra detsamma.

Det viktiga att är vi är villiga att lära, släppa kontrollen och att ha modet att göra annorlunda. Det är så lätt att prata och stå på stranden och titta på dem som håller på att lära sig att simma på ett helt nytt sätt. De som vågar kasta sig i förändrar sitt sätt att simma och öppnar också för att andra att göra detsamma.